El Nadal al museu

2.780

Aquestes festes, vine al museu! Tenim un munt d’activitats per a tots els públics. També podeu descarregar-vos el conte de La caputxeta per llegir-lo i pintar-lo en família. Us hi animeu?

Un Nadal d’endevinalles, concert a càrrec de l’Escola Coral de l’Orfeó Català

El 16 de desembre el museu dona el tret de sortida a les festes nadalenques amb aquest concert familiar gratuït interpretat per més de 100 cantaires dels 3 cors més joves de l’Escola Coral de l’Orfeó Català: el Cor Petits, el Cor Mitjans i el Cor Infantil.

El repertori combinarà cançons que ens traslladaran al món màgic del Nadal i endevinalles nadalenques per esbrinar-ne la solució mentre escoltem!

Un Nadal d’endevinalles, concert a càrrec de l’Escola Coral de l'Orfeó Català

Taller familiar de Nadal: Estampida

Un taller de gravat i estampació inspirat en el bestiari romànic conduït per l’equip Vostock.

Taller familiar de Nadal al Museu Nacional

Els més petits descobriran el potencial creatiu de l’estampació a partir de segells amb parts d’animals i convidarem els més grans a experimentar el gravat en relleu i fer-se el seu propi segell.
El taller tindrà lloc els dies 16, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2018, i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2019. És una activitat gratuïta pensada per a famílies amb nens majors de 3 anys.

Espectacle El príncep feliç d’Oscar Wilde

El 27 de desembre us explicarem el conte d’una escultura molt especial. Els comediants de La Baldufa ens presenten el seu espectacle familiar El príncep Feliç  basat en un dels contes més populars d’Oscar Wilde.

Una lliçó d’humanitat, d’amor i de generositat per a petits i grans en un espectacle multidisciplinari que combina teatre conceptual, jocs d’ombres, projeccions i poesia.

És un espectacle recomanat per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Espectacle El príncep feliç d'Oscar Wilde

Aventures artístiques nadalenques

Els dies 22 i 29 de desembre de 2018 i 5 de gener de 2019 tenim preparades unes visites guiades diferents, participatives i divertides. Es tracta d’unes visites dinamitzades per a tota la família, estil ‘tria la teva pròpia aventura’, amb els fils conductors del Nadal i de l’art.

Es presenten, doncs, com un joc on els visitants escolliran la ruta a seguir, de la mà de dos historiadors de l’art. Amb un mateix punt de partida, aniran decidint al llarg del recorregut la seva pròpia aventura artística, escollint unes temàtiques per sobre d’altres i bifurcant el camí.

Activitat gratuïta amb inscripció obligatòria a càrrec de Natàlia Esquinas i Martí Casas, historiadors de l’art.

Aventures artístiques nadalenques al Museu Nacional

Exposicions temporals i col·lecció permanent

LIBERXINA. Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971 

Fins el 22 d’abril de 2019 es pot visitar l’exposició LIBERXINA, Pop i nous comportaments artístics, 1966-1971, on es mostren les propostes artístiques que es van produir a Catalunya durant la segona meitat de la dècada dels anys seixanta del segle XX.

Aquestes obres, que compartien els ideals de renovació generacional i revolució que van esclatar alhora en diversos nuclis internacionals, es mostren al públic coincidint amb els 50 anys del maig del 68.

Liberxina

Col·lecció del museu

El museu compta amb la col·lecció d’art català més important del món, des de l’art medieval fins a l’actualitat. Al Museu Nacional hi podeu veure la millor col·lecció de pintura mural romànica i els artistes més representatius del modernisme català, com ara Gaudí o Casas. L’art gòtic i la col·lecció de fotografia completen el recorregut expositiu.

Renaixement i Barroc

Aquest any 2018 hem renovat les sales de la col·lecció de Renaixement i barroc, amb un nou relat expositiu creat a partir de 300 obres, 22 de les quals mai no havien estat exposades anteriorment.

Museu Nacional d’Art de Catalunya from Museu Nacional on Vimeo.

Website | + posts
Redacció museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.