Nadal al museu

3.046

Aquestes festes, vine al museu! Tenim un munt d’activitats per a tots els públics. També podeu descarregar-vos el conte de La caputxeta per llegir-lo i pintar-lo en família. I per a aquells que us agrada la fotografia, podeu participar en el concurs #CapsaEntròpica_concurs a Instagram. Us hi animeu?

Jocs de Nadal, concert a càrrec de l’Orfeó Català

El 17 de desembre el museu dóna el tret de sortida a les festes nadalenques amb aquest concert familiar gratuït interpretat per més de 100 cantaires dels 3 cors més joves de l’Escola Coral de l’Orfeó Català: el Cor Petits, el Cor Mitjans i el Cor Infantil.

Un recull de cançons que ens transportaran a un univers on els jocs d’infantesa i els càlids moments d’alegria que passem amb els infants per Nadal, seran els protagonistes.

Taller familiar de Nadal: El gran banquet

La dibuixant, dissenyadora tèxtil i serigrafista Julia Pelletier ha ideat un taller familiar per aquests dies de Nadal  que consistirà en una gran instal·lació inspirada en les natures mortes del museu on en família treballarem el tema del menjar.

Una taula ben parada serà punt de partida per crear un àpat dibuixat i volumètric i, al final del taller, els participants s’emportaran un menú-recordatori d’aquest gran festí de natures mortes.

El taller tindrà lloc del 17 de desembre al 21 de gener i està pensat per famílies amb nens majors de 3 anys.

Nadal Medieval

Els dissabtes 23 i 30 de desembre, coincidint amb l’horari d’entrada gratuïta al museu, comentarem les obres de la col·lecció d’art romànic i gòtic de temàtica nadalenca: obres que parlen de la Nativitat, l’Epifania i la Mare de Déu.

Guerau Gener, Nativitat, 1407-1411

Jaume Serra, Retaule de la Mare de Déu, cap a 1367-1381

Exposicions temporals i col·lecció permanent

Ramon Pichot. D’Els Quatre Gats a la Maison Rose

Fins el el 21 de gener de 2018 es pot visitar l’exposició dedicada a l’artista Ramon Pichot.

Instal·lat a París a principis del segle XX, Ramon Pichot va viure l’ambient bohemi i artístic de Montmartre. A Barcelona havia treballat amb Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Isidre Nonell. Va viure a l’epicentre de l’art internacional de l’època i es va envoltar de destacades figures del món cultural parisenc, com ara Pablo Picasso o Guillaume Apollinaire.

Francesc Torres. La capsa entròpica [El museu d’objectes perduts]

Per a aquesta exposició, l’artista i comissari Francesc Torres ha seleccionat de les reserves del museu obres d’art censurades, mutilades, amagades per qüestions polítiques o
destrossades  per raons múltiples.

Les obres les ha presentat en un desordre aparent, en aquesta exposició que podreu visitar fins el 14 de gener.

Si us agrada fer fotos, participeu en el concurs a Instagram #CapsaEntròpica_concurs, podreu guanyar la capsa-catàleg de l’exposició de Francesc Torres i passis anuals per visitar el museu tantes vegades com vulgueu!

Col·lecció del museu

El museu compta amb la col·lecció d’art català més important del món, des de l’art medieval fins a l’actualitat. Al Museu Nacional hi podeu veure la millor col·lecció de pintura mural romànica  i els artistes més representatius del modernisme català, com ara Gaudí o Casas. L’art gòtic i la col·lecció de fotografia completen el recorregut expositiu.

En aquests moments, la col·lecció de Renaixement i el barroc, es troba tancada al públic ja que estem duent a terme els treballs per a una nova presentació que obrirà les portes al públic a inicis d’aquest 2018.

Museu Nacional d’Art de Catalunya from Museu Nacional on Vimeo.

Enllaços relacionats

La Caputxeta vermella per llegar i pintar (pdf – 9,6 Mb)

Els enigmes del Museu Nacional

Website | + posts
Redacció museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

CAPTCHA * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.